Honvédelem

2019.03.17. 12:43

Mi Hazánk: Afganisztán helyett a magyar határra menjenek a magyar katonák!

A Mi Hazánk Mozgalom azt követeli, hogy Afganisztán helyett a magyar határra menjen a magyar honvédség – mondta Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

„Afganisztáni megszállás helyett inkább a magyar határon kellene az afgánokkal szemben felsorakozni” – fogalmazott a politikus, felidézve a márciusi ifjak azon követelését, hogy magyar katonát ne vigyenek külföldre.

Hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom az idegen érdekek helyett a magyar szempontokat helyezné előtérbe a hadseregfejlesztésben, így az afganisztáni és ehhez hasonló „megszállásokra” költött milliárdokból inkább vonzóbb hazai javadalmazást, korszerű felszerelést és komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítana a magyar honvédeknek.

Novák Előd úgy véli, a magyar NATO-tagság függetlenségünk feladásával járt, inkább amerikai érdekeket szolgál és más NATO-tagállammal szemben nem nyújt védelmet a szövetség. Hozzátette: az eddigi kormányok „túlbuzgósága” miatt több külföldi „megszállásban” vett részt Magyarország és a hadiipari fejlesztések sem a magyar érdekeket tartották szem előtt.

Közölte: a Mi Hazánk a külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza.

Kérdésre válaszolva a március 15-ei ellenzéki demonstrációról Novák Előd azt mondta: elképesztő az az elvtelen összeborulás, amely „Gyurcsányék háza táján összejött a hatalom minden áron való megszerzéséért”. A Mi Hazánk Mozgalom se Gyurcsány, se Orbán rendszerével nem kollaborál – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában