Ország-világ

2020.06.28. 14:37

Miniszteri biztos lett Guller Zoltán

A magyar turisztikai ügynökség vezetője júliustól a fejlesztések kormányzati koordinációjáért is felel.

Július elsejétől Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke dr. Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját nevezte ki miniszteri biztossá, aki az egyes turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felel a 2022. június 30-ig tartó megbízatás idején – írja a Magyar Nemzet.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Guller Zoltán miniszteri biztos a turisztikai fejlesztéseknél gondoskodik a kormányzati feladatok összehangolásáról, illetve a források hatékony felhasználásához szükséges feladatok ellátásáról, valamint a kormányzat, a civil és a szakmai szervezetek, továbbá az önkormányzatok közti együttműködés kialakításáról.

A szakember külön díjazás nélkül ellátandó miniszteri biztosi feladatai között lesz a jövő héttől a magyarországi turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartás megszervezése is, továbbá nyomon követi a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósítását, a feladatok irányítását, az érintett szereplők közti kapcsolattartást.

A miniszteri biztosi kinevezés mellett Guller Zoltán továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában