tragédia

2021.03.08. 23:01

Mintegy száz ember vesztette életét az egyenlítői-guineai robbanásban

Az áldozatok között katonák és civilek egyaránt vannak.

Legkevesebb 98 ember vesztette életét egy katonai létesítményben bekövetkezett robbanásban Egyenlítői-Guineában – közölték hétfőn a nyugat-afrikai ország egészségügyi hatóságai.

Az AhoraEG híroldal beszámolója szerint további tíz holttestet húztak ki a romok alól, ám ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg, igaz, nem is cáfolták.

A hivatalos adatok szerint több mint ötszázan sérültek meg a Bata városában található katonai létesítményben bekövetkezett robbanásban. Az áldozatok között katonák és civilek egyaránt vannak.

Az AhoraEG három egymást követő robbanásról számolt be, a Real Equatorial Guinea című magazin pedig súlyos károkról és pánikról adott hírt, valamint arról, hogy a lökéshullámokat távoli épületeken is lehetett érezni.

Teodoro Obiang Nguema, az ország elnöke a „hanyagságot és figyelmetlenséget” jelölte meg a baleset okaként. A raktárak, amelyekben dinamitot és más robbanószereket tároltak, azt követően robbantak fel, hogy a közeli farmokon tüzet gyújtottak, a lángok pedig átterjedtek a barakkokra – mondta.

Hozzátette, a lökéshullámok csaknem az összes épületben kárt okoztak Bata városában. Az államfő vizsgálatot rendelt el a felelősök elszámoltatására. Obiang nyugalomra intette a lakosságot, s figyelmeztetett, hogy az esettel kapcsolatban sok álhír terjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában