Ország-világ

2021.09.13. 14:37

Multikulti a gyakorlatban: faji villongások bomlasztják Franciaországot (videó)

Újra botrány volt az egy héttel korábbi tömegverekedés helyszínén, ezúttal a városházát és a polgármestert vették célba. Az afrikai védelmi liga tagjai megrohamozták a házasságkötő termet.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pár nap telt csak el a százfős tömegverekedés óta, ám máris újra botránytól hangos a település, ezúttal a polgármesteri hivatalba törtek be a fekete afrikai védelmi liga tagjai, esküvőket zavartak meg és a városvezetőre öntöttek egy csomag lisztet – írja a V4NA.

Pattanásig feszült a helyzet a Párizstól északnyugatra fekvő Val-de-Reuil nevű településen, ahol egy hete vasrudakkal és késekkel estek egymásnak a kurd és az afrikai közösség tagjai, mintegy száz fős tömegverekedést generálva, melyben többen is megsérültek.

A történteket követően azonban nem csitulnak az indulatok a városban,

ezúttal a fekete afrikai védelmi liga tagjai voltak a felbujtók,

akik a hétvégén tüntetést szerveztek a városháza előtt, a France Bleu értesülései szerint azért, mert letartóztattak két színes bőrű személyt, akik a tömegverekedésben megvertek egy férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Sajtóértesülések szerint a két közösség közti ellentétek nem csillapodtak, a kurdok és az afrikaiak továbbra is provokálták egymást, ezt követően pedig a kurd közösség tagjai demonstrációt szerveztek, melyre a városvezető tájékoztatása alapján nem volt engedélyük. A település polgármestere, Marc-Antoine Jamet kénytelen volt beavatkozni a két tábor között feszülő ellentétek elsimítása érdekében, mely nem volt mentes a sértésektől és a fenyegetésektől, a városvezető rasszista provokációkat említett a Twitteren.

Megrohamozták a házasságkötő termet

A történet azonban itt nem ért véget, a hétvégén mintegy 100-150 fős csoport rohamozta meg a városházát. A polgármester elmondása alapján a fővárosból és az ország egyéb pontjairól érkeztek rasszista és szélsőséges emberek, akik közül mintegy harmincan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót és megzavarták a bent zajló esküvőket, halálra rémítve a jelen lévő gyerekeket.

Scènes de chaos á la mairie ⁦" target="_blank" rel="noopener noreferrer">@valdereuil_info⁩. Sans doute le moment le plus hallucinant ! La majorité des assiégeants sont restés dans le hall. Au 1er une trentaine casse la porte de la salle du conseil (par terre) et le marié panique : son fils vient de faire un malaise. pic.twitter.com/u4Cu9Uq1VC

A polgármester döbbenetesnek nevezte, hogy 2021-ben megtörténhet az, hogy harminc erőszakos és rasszista személy egy nemi erőszakért elítélt egykori rapper vezetésével betör a városházára és a nekik ellenálló egyik képviselőnőt lökdösik.

Incroyable en 2021. 30 individus racistes et violents menés par un ex-rappeur condamné pour viol envahissent la mairie de ⁦" target="_blank" rel="noopener noreferrer">@valdereuil_info⁩, rejoints par 70 autres, arrachent la porte de la salle du conseil et bousculent une élue courageuse portant l’écharpe tricolore. pic.twitter.com/x6WRE9CY2G

A legmegdöbbentőbb jelenet azonban csak ezután következett, a friss házasokat védendő, mellettük vonult ki a városháza épületéből az udvarra a polgármester, amikor a provokátorok ráborítottak egy csomag lisztet.

Protégeant des mariés inquiets des 150 couillons excités assiégeant la mairie de ⁦" target="_blank" rel="noopener noreferrer">@valdereuil_info⁩, un type me jette un paquet de farine en détalant. On me trouve calme. Que faire? Autour de moi un commandant d’Evreux, 4 policiers de VdR, 2 de Vernon. En tout et pour tout! pic.twitter.com/orCe4CpO5E

A városvezető nyugodt maradt, elmondása szerint nem volt mitől tartania, mivel több rendőr is körülvette.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában