hivatalos

2021.05.04. 14:12

Nem épül tovább a mexikói határkerítés, Biden leállította a finanszírozást

Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépésekor azonnal elkezdte felszámolni elődje szigorú bevándorláspolitikáját. Most hivatalosan leállították a mexikói határzár építésével kapcsolatos projekteket is.

Joe Biden amerikai elnök döntése nyomán az Egyesült Államok védelmi minisztériuma leállított minden, a mexikói határon húzott határzár építésével kapcsolatos olyan projektet, amelyet az eredetileg más katonai célokra szánt pénzeszközökből fizettek – jelentette be Jamal Brown, a védelmi tárca helyettes szóvivője.

Biden hivatali elődje, Donald Trump a választási kampányában azt ígérte, hogy falat építtet a teljes mexikói határ mentén, az onnan érkező migránsáradat megállítása érdekében. El szerette volna érni, hogy a fal építésének költségeit Mexikó állja, de ez a terve meghiúsult. Ezt követően a kongresszus is megtagadta Trumptól a szükséges forrásokat, aki ezért elrendelte, hogy a Pentagon költségvetéséből csoportosítsanak át pénzt a projektre a Mexikó felől érkező illegális migránsáradat megállítása érdekében – emlékeztet beszámolójában a V4NA.

Az új amerikai elnök 2021. januári hivatalba lépése után felszámolták a Trump-adminisztráció szigorú bevándorláspolitikáját, melynek következtében hatalmas migrációs nyomás helyeződött az USA déli határára. Joe Biden már a kezdetekkor beharangozta a fal építésének befejezését.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában