Üldözött keresztények megsegítése

2018.12.13. 17:17

Nemzeti politikává emelkedett a Hungary Helps program

Magyarország a migrációt helyben szeretné megelőzni, ezért a válságrégiókban nyújt segítséget, hogy ne kelljen útnak indulniuk az ott élő embereknek.

Azzal, hogy az Országgyűlés szerdán elfogadta a magyar humanitárius segítségnyújtásról, a Hungary Helps programról szóló törvényt, az nemzeti politikává emelkedett – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Azbej Tristan elmondta:

a Hungary Helps program két évvel ezelőtt indult, politikai kezdeményezésként, és tulajdonképpen összefoglalta a magyar humanitárius segítségnyújtás alapelveit. Mint mondta, ilyen alapelv, hogy Magyarország a migrációt helyben szeretné megelőzni, és, hogy a válságrégiókban nyújt segítséget, hogy ne kelljen útnak indulniuk az ott élő embereknek.

Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az üldözött keresztény közösségekre, mert – mint az államtitkár fogalmazott – ez a világon a legüldözöttebb vallási csoport, és úgy gondolják, megérdemlik a szolidaritást, ami a megmaradásukhoz, túlélésükhöz kell.

Azbej Tristan elmondta azt is, a világon felfigyeltek a magyar programra, mint a migráció megelőzésének helyes módjára. Mint mondta, a Hungary Helps program nemzeti politikává emelkedett és ezt a státuszt rögzíti a szerdán elfogadott jogszabály.

Hozzátette: a jogszabály rögzíti Magyarország hozzáállását a migrációs és humanitárius válságokhoz, emellett megadja a keretrendszerét és eszközeit a programnak azzal, hogy létrehoz egy támogatáskezelő ügynökséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában