Járvány

2020.03.09. 12:21

Nemzetközi videokonferencián egyeztetett a vírushelyzetről Orbán Viktor

hétfő délelőtt a koronavírus terjedése kapcsán megszervezett nemzetközi videokonferencián vett részt, melyre Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kezdeményezésére került sor – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Budapest, 2020. február 21. Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus terjedése kapcsán megszervezett nemzetközi videokonferencián vett részt 2020. március 9-én, melyre Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kezdeményezésére került sor. A konferenciabeszélgetésbe Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnök valamint Ludovic Orban román miniszterelnök kapcsolódott be. A mintegy egy órás tanácskozáson értékelték a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet és megállapodtak az egyes nemzeti intézkedések összehangolásáról is. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép a Karmelita kolostorban készült. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A konferenciabeszélgetésbe Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnök valamint Ludovic Orban román miniszterelnök kapcsolódott be.

A mintegy egy órás tanácskozáson értékelték a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet és megállapodtak az egyes nemzeti intézkedések összehangolásáról is – mondta a sajtófőnök.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök a beszélgetés után közösségi oldalán a V4NA hírügynökség szerint azt írta, gyümölcsöző beszélgetést folytattak, mindenki megosztotta a tapasztalatait és megállapodtak, hogy összehangolt lépéseket tesznek a járvány megfékezése érdekében.

Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnök szintén közösségi oldalán osztott meg képeket a videókonferenciáról, és azt hangsúlyozta, hogy az országok vezetői áttekintették, hogyan tudnak közösen fellépni a járvánnyal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában