Ország-világ

2021.03.07. 18:35

New York Times: Magyarország a 12. legjobban átoltott ország a világon

Európában már csak Málta áll előttünk, a baloldal szerint viszont összeomlott az oltási program – idézte fel Orbán Balázs.

Vámospércs, 2021. március 7. Suba László háziorvos megméri Tömöri János vérnyomását, mielőtt beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját a vámospércsi orvosi rendelőben 2021. március 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„A baloldal szerint összeomló magyar oltási program hatására

Magyarország ma a világ 13., legjobb átoltottsági mutatóval rendelkező országává vált. Az Európai Unióban pedig már csupán Málta áll előttünk”

– írta közösségi oldalára Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára forrásként a The New York Times vonatkozó cikkét osztotta meg követőivel, melyben egy interaktív világtérképen is nyomon lehet követni az oltás folyamatát – írja a Magyar Nemzet.

A bejegyzés közzététele óta egyébként még egy helyet javított Magyarország: a 12. helyre jöttünk fel.

Orbán Balázs felidézte, hogy a Gyurcsány-koalíció a napokban ismét a tökéletes alkalmatlansággal kevert, kivételes rosszindulatról tett tanúbizonyságot.

„A koronavírus-járvány harmadik hullámának elején, két hete még teljes nyitást követeltek, erről ma már leginkább mélyen hallgatnak”

„Az idejüket azóta az tölti ki, hogy a baloldali médiával karöltve támadják a futó oltási programot, meg persze tovább beszélgetnek arról a fantom Moderna-vakcináról, ami szerintük minden problémánkat megoldaná, miközben abból az adagból az első darab csak idén decemberben érkezne meg” – mutatott rá egy másik hazugságra Orbán Balázs. Hozzátette: „Mire az a szállítmány megérkezne, rég azzal fognak majd támadni minket, hogy miért rendeltünk ennyi vakcinát…”

„Köszönjük mindenkinek, aki beoltatja magát, s köszönjük mindenkinek a türelmet, hogy elviseli a menetrendszerű baloldali ámokfutást, illetve az átmenetileg visszatérő szigorításokat!” – zárta " target="_blank" rel="noopener noreferrer" name="readabilityLink-7">bejegyzését az államtitkár.

Borítókép: Suba László háziorvos megméri Tömöri János vérnyomását, mielőtt beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját a vámospércsi orvosi rendelőben 2021. március 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában