nem jött be

2020.09.30. 09:10

Nézőpont Intézet: nem működött az ellenzéki összefogás Mohácson

Nagy Dániel kutatási igazgató szerint újra bebizonyosodott, hogy nem „csodafegyver” az ellenzéki közös lista, így 2022-ben, az országgyűlési választásokon sem lesz az.

Nem működött az ellenzéki összefogás a mohácsi időközi polgármester-választásáson – mondta a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A magas részvételről is kiderült, hogy az nem az ellenzéknek kedvez – mondta Nagy Dániel. Így a bizonytalan szavazók „becsatornázása” is téves elképzelés, hiszen ezen választópolgárok nagy része inkább a „pénztárcája” alapján voksol, nem ideológiai megfontolások szerint. Ugyanakkor az ellenzék Budapesten kívül képtelen aktivizálni, nem nagyon maradt olyan politikusa, aki meg tudná szólítani az embereket; ez azt jelenti, hogy nincs hálózatuk, sem személyes kapcsolatuk a vidéki választókkal – jelentette ki Nagy Dániel.

Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak a Duna-parti városban vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. A választas.hu oldal szerint a tisztségre pályázó három jelölt közül Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel az MSZP jelöltjeként megválasztott eddigi polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369-et. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265-en szavaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában