jelentős segítség

2019.03.11. 13:02

NOE: a családvédelmi akcióterv sokféle élethelyzetre kínál megoldást

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint minél rugalmasabb a támogatási rendszer, annál jobb, hiszen a családok különböznek.

A családvédelmi akcióterv nagyon sokféle élethelyzetre kínál megoldást – mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában hétfőn.

Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette: minél rugalmasabb a támogatási rendszer, annál jobb, hiszen a családok különböznek, így eltérő segítségre van szükségük. Elmondta, a családvédelmi akcióterv bejelentése után számos megkeresés érkezett az egyesülethez, amelyek alapján kétszáz kérdést gyűjtöttek össze és továbbítottak az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Mind a hét ponthoz érkeztek kérdések, amelyek szerint a legnépszerűbb intézkedések a babaváró támogatás és a gépkocsikedvezmény.

A NOE elnöke szerint aki most gyermeket vállal Magyarországon, maximális segítséget kap az államtól, hiszen a nagymama gyeddel, a négygyermekes anyák adómentességével és a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) életen át tartó segítséget nyújt a kormány.

A családvédelmi akcióterv hét pontjából négy már július elsejétől indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában