ítélet

2020.01.16. 20:30

Nyolc év börtönt kapott a hajléktalan társát baltával megölő férfi

Jogerősen nyolc év börtönt kapott a hajléktalan társát baltával megölő férfi, a Debreceni Ítélőtábla csütörtöki határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék tavaly októberben kihirdetett ítéletét – közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársával, édesanyjával, nővérével és annak barátjával élt hajléktalanként egy miskolci társasház mögött található bozótos területen.

A társaság általában vashulladék gyűjtéséből tartotta el magát; 2018 júliusában ismét együtt voltak, amikor a vádlott egy baltafejet talált, amelyhez a nap folyamán egy fanyelet is illesztett. A társaság az esti órákban italozni kezdett, a vádlott testvérének kivételével valamennyien ittas állapotba kerültek.

Miután az alkohol elfogyott, a vádlott élettársa kötekedni és kiabálni kezdett a sértettel, bort követelt tőle. Az erősen ittas vádlott a kiabálást hallva kezébe vette a baltát, a sértett fejére sújtott, majd tovább bántalmazta az akkor már földön fekvő férfit.

A vádlott ezt követően élettársával együtt elmenekült a helyszínről, a baltát a szállásuk közelében az aljnövényzetbe dobta. A sértett az elszenvedett koponyasérülés következtében életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában