szárazság

2021.08.17. 05:48

Olaszországban emelkedett az erdőtüzek száma

Olaszországban a csökkenő hőség ellenére, a rendkívüli szárazság következtében emelkedett az erdőtüzek száma – számolt be hétfőn a helyi tűzoltóság.

A tájékoztatás szerint az elmúlt 12 órában embereik csaknem 630 bevetésben vettek részt.

A károk különösen Szicília szigetén és Calabriában, Olaszország déli részén a súlyosak.

A két leginkább érintett régióban az oltási munkálatokat az Olaszország többi részéből érkező tűzoltó egységek támogatják – számolt be a római polgári védelmi hatóság.

Az országban egyelőre megszűnt a már jó ideje tartó hőhullám. A következő két napra az egészségügyi tárca mérsékelte a hőségfigyelmeztetés szintjét.

A hivatalos időjárásjelentés szerint

a következő napokban alacsonyabb, 30 Celsius-fok körüli hőmérsékletet várnak Olaszország nagy részén.

Az aszály miatt azonban továbbra is nagy az erdőtüzek kockázata, különösen Szicílián.

A sziget polgári védelme az egész régióra, egy tartomány kivételével, a legmagasabb fokú riasztási szintet rendelt el.

Június közepe óta a tűzoltóság több tízezer erdőtüzet regisztrált Olaszország-szerte. Szicíliában és az Adriai-tenger partján fekvő Pugliában a jelentések szerint több mint tízezer tűz volt, ezt követi Calabria és Lazio régió. Ez utóbbiban található a főváros, Róma is.

Míg délen továbbra is esőre és így a helyzet további enyhülésére várnak, addig északon heves zivatarok okoznak gondot – figyelmeztetett a dél-tiroli polgári védelem.

A helyi tűzoltóság hétfő esti beszámolója szerint már több, az időjárással kapcsolatos esethez is riasztották őket. Többek között áradásokhoz és az azzal kapcsolatos közlekedési akadályokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában