Ország-világ

2021.04.26. 16:10

Orbán Viktor: a halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás (videó)

Hétfőn délután az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a baloldali képviselők felvetéseire.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„Ezen a rendszeren nem kell változtatni”

Orbán Viktor arról is szólt, hogy a fő kérdés, hogy a kormánynak a klubokkal, vagy a szakszövetségekkel állapodik meg a pénzelosztásról. Az a döntés született, hogy a sportági szakszövetségekkel állapodtak meg – tette hozzá. A szakszövetségeké a döntés, hogyan osztják el a klubok között a pénzt, ezen a rendszeren nem kell változtatni – zárta szavait.

Orbán Viktor: sportági szakszövetségek viselik a felelősséget

Orbán Viktor Steinmetz Ádám (Jobbik) kérdésére azt mondta, hogy ez a magyar parlament ülésterme, ezért érdemes komolyan felvetni egy témát.

„Egyetlen sportág esetében sem visel felelősséget egyetlen parlamenti képviselő, és miniszter sem”

– tette hozzá. A sportági szakszövetségek viselik a felelősséget – mondta a kormányfő. Az olimpia után mindegyik sportági szakszövetséggel leülünk, és értékeljük az eredményeket, és annak függvényében kötünk új megállapodásokat – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: a halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden erőnket megfeszítve azon dolgozunk, hogy legyen elegendő vakcina, és azt a megfelelő helyre eljuttassuk. Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végeznie. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás.

„Önök oltásellenesen, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával. Ez sokat elmond Önökről”

– zárta Orbán Viktor.

Orbán Viktor: hazugságokról nem tudok vitatkozni

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy a baloldali képviselők nem mondnak igazat. Ha megnézik az uniós statisztikákat, akkor világos lesz, hogy mi a helyzet a halálozással. Míg nálunk mindenki Covid-halott, aki a halál pillanatában Covidos volt, addig sok uniós országban nem így van – mondta a kormányfő. Hazugságokról nem tudok vitatkozni – tette hozzá. Az unió középmezőnyében van az ország a többlethalálozást tekintve.

Orbán Viktor: a kormány nem adja magántulajdonba az egyetemeket

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a képviselő asszony folyamatosan téved. A magyar kormány nem adja magántulajdonba az egyetemeket, az alapítványok vagyona csak oktatási célra fordíthatók.

„Nekem 2010-ben el kellett mennem Moszkvába, hogy az Önök szövetségesei által eladott 25 százaléknyi Mol részvényt visszaszerezzem. Most pedig ezt betesszük a magyar egyetemekbe, ahol az jó helyen van”

– mondta a kormányfő.

Az LMP szövetségesei privatizálták a ménesbirtokot

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt válaszolta, hogy a mezőhegyesi Ménesbirtokot az LMP szövetségesei privatizálták, míg a mostani kormány visszavásárolta. Ráadásul a Jövő Nemzedék Alapítvány földtulajdona nem fog átmenni magántulajdonba, mivel azt is az Önök szövetségesei privatizálták – tette hozzá.

„Legközelebb, ha ilyen kérdést tesz fel, akkor jobban készüljön fel.”

„Hagyjanak fel az oltásellenes kampányukkal”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sokkal jobban haladnánk, ha a baloldal nem lenne oltásellenes.

„Ha az ember előveszi azt a határozatot, amit Önök nyújtottak be, akkor ennek a beadványnak a második aláírója Ön volt.

Hagyjanak fel az oltásellenes kampányukkal”

– zárta a kormányfő.

Orbán Viktor: visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) azt mondta, hogy a válság kezdete óta minden napot azzal töltöttek, hogy a magyar emberek életét megmentsék. Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le. Magyarország ezzel a feladattal jól birkózott meg, mivel az unióban a másodikak vagyunk. Ezzel párhuzamosan Önök folyamatosan gátolták a védekezést kamuhírekkel, álvideókkal, és oltásellenességgel. Elismeréssel tartozunk az egészségügyben dolgozókkal, és nem vádaskodással – mondta a kormányfő. Visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat – tette hozzá.

Orbán Viktor: önök a válság idején nem adtak, hanem csak elvettek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szakács László korábban megszavazta a 13. havi bér elvételét, a 13. havi nyugdíj elvételét, a gyes időtartamának csökkentését, a fizetős egészségügyet, a tandíjat, az ingatlanadót, és az IMF-hitel felvételét.

„Önök a válság idején nem adtak, hanem csak elvettek.”

Több ezer milliárd forint a vállalkozások támogatására

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy a járvány alatt a kormány kétszer adott bértámogatást. 16 611 vállalkozás kapott 31 milliárd forintot. Később 76 milliárd forintot adtak a vállalkozások segítésére. 3100 milliárd forintos beruházási támogatást is kaptak a vállalkozások – tette hozzá. A kkv-k 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kapnak, és ezt 3 évig nem kell törleszteni, az utóbbi 4 ezer vállalkozás igényelte. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy májusban is kifizetik a bértámogatást, valamint eltörölték a teraszdíjat.

Orbán Viktor: önök oltásellenesek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a halálozások számát és arányát tekintve az uniós adatszolgáltatást érdemes elolvasni. Teljesen nyilvánosak az uniós adatok. Az unióban a középmezőnyben vagyunk a halálozást tekintve. Önök igazságtalanul támadják a magyar egészségügyet, mivel a baloldal állításaival szemben a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket – mondta a kormányfő.

„Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mivel lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget”

– tette hozzá.

Orbán Viktor: a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról

Orbán Viktor miniszterelnök azt válaszolta, az elmúlt 24 órában 176 ember halt, és 1936 ember fertőződött meg. A beoltott személyek száma több mint 3,6 millió, míg két oltást több mint 1,6 millió ember kapott. bízik benne, hogy május elejére elérjük a 4,5 millió beoltottat, míg június elejére a 7,7 milliót – mondta a kormányfő.

„A halál az komoly dolog, mindenki aki meghal, az valakinek a rokona. Ha halálról van szó, akkor kellő komolysággal kell beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról. Mi a halottainknak megadjuk a végtisztességet, és a hozzátartozókat segítjük. Az országot pedig újraindítjuk, mert az ország élni akar”

– mondta a kormányfő.

Ismét sérteget a Jobbik elnöke

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezi a kormányfőt. A politikus ismételten sértegetésbe kezdett – írja tudósításában az Origo.

 

Borítókép:Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában