Fejlesztés van kilátásban

2018.01.16. 11:55

Orbán Viktor az Apollo Tyres vezetőivel tárgyalt

Lehetőségként az indiai cég itteni tevékenységének bővítése is szóba került.

Forrás: MTI Fotó

A kedd délelőtti megbeszélésről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

Közlése szerint a kormányfő, valamint Onkar Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke és Neeraj Kanwar alelnök, ügyvezető igazgató megbeszélésén a cég magyarországi beruházásának helyzetét tekintették át.

Tárgyaltak az Apollo itteni tevékenysége bővítésének lehetőségeiről is – tette hozzá a sajtófőnök.

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyárát tavaly áprilisban adták át, s tavaly decemberi közlésük szerint már mintegy 600 dolgozó, a tervezett létszám harmada munkába is állt az üzemben, ahol hamarosan elkészül a busz- és teherautó-abroncsüzem épülete is. A 975 fősre tervezett gyár teljes kapacitásán évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Korábbi információk szerint a 475 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült magyar gyártóbázis várhatóan 2018 őszére éri el teljes kapacitását.

A két év alatt felépített üzem tavaly ősszel kezdte meg termékeinek kiszállítását a kontinens országaiba, és belföldön is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a „Made in Hungary”  felirat olvasható.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a gyöngyöshalászi gyárnak nagy szerep jut az anyavállalat stratégiai céljainak megvalósításában, amely az európai autógyárak közvetlen beszállítói partnereként kíván terjeszkedni. Egy közelmúltban született megállapodásnak megfelelően a jövőben az Apollo Vredestein márkájú abroncsaival felszerelve érkeznek a szalonokba az új Volkswagen Polo, Seat Ibiza és Ford EcoSport modellek.

Az Apollo Tyres Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyártóüzemmel. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanév alatt hozza forgalomba. A vállalat termékeit több mint 100 országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Onkar Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke (b) tárgyal az Országházban 2018. január 16-án. Mellettük Neeraj Kanwar, az Apollo alelnöke, ügyvezető igazgatója (j3) és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (j2).

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában