megemlékezés

2020.01.27. 16:00

Orbán Viktor Krakkóba és Auschwitzba látogatott

A miniszterelnök gyertyát helyezett el a birkenaui áldozatok emlékművének magyar nyelvű táblája előtt.

Krakkó, 2020. január 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) házastársával, Lévai Anikóval megkoszorúzta a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski és felesége, Maria síremlékét Krakkóban 2019. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Forrás: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök házastársával, Lévai Anikóval megkoszorúzta a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski és felesége, Maria síremlékét Krakkóban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

Lech Kaczynski Lengyelország köztársasági elnöke volt 2005-től haláláig, amely 2010-ben következett be Szmolenszk közelében egy légikatasztrófában.

A magyar miniszterelnök délután számos ország állam- és kormányfőjének társaságában részt vett az Auschwitz-Birkenau német koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, és gyertyát helyezett el a birkenaui áldozatok emlékművének magyar nyelvű táblája előtt.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) házastársával, Lévai Anikóval megkoszorúzta a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski és felesége, Maria síremlékét Krakkóban 2019. január 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában