a járványra koncentrál

2020.04.03. 13:37

Orbán Viktor levelet írt a Néppárt főtitkárának

Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt főtitkárának – derült ki Novák Katalin, Fidesz alelnök Twitter-bejegyzéséből.

Az alábbiakban közüljük a levelet magyarul, az Origo fordításában:

Tisztelt Főtitkár úr!

A világunk határozottan a feje tetejére fordult. Mi, miniszterelnökök és pártvezetők az egész világon arra összpontosítunk minden energiánkkal, hogy hatékony, időben meghozott döntéseket hozzunk annak érdekében, hogy életeket mentsünk, hogy megóvjuk a polgáraink egészségét és biztonságát.

Nehezen tudom elképzelni, hogy van bármelyikünknek van ideje más országok szándékairól fantáziálni. Ez igencsak sokba kerülne ezekben a napokban.

Minden tisztelettel, nekem erre most nincs időm! Minden vitás kérdést hajlandó vagyok megtárgyalni, amint véget ér a járvány. Addig minden időmet kizárólag annak szentelem, hogy próbáljam megvédeni a magyar emberek életét, és hogy előkészítsem a társadalmi és gazdasági talpraállás érdekében szükséges döntéseket, az Alaptörvénynek megfelelően.

Azt javaslom, mindannyian erre törekedjünk a saját hazánkban.

Tisztelettel:

Orbán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában