Járvány

2021.03.04. 12:39

Orbán Viktor: míg mi a járvánnyal küzdünk, a néppárt kisded hatalmi játékokban leli örömét

A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával – írta a magyar miniszterelnök.

(FILES) In this file photo taken on December 14, 2017 Hungary's Prime minister Viktor Orban arrives to attend a meeting of the European People's Party (PPE) in Brussels ahead of a summit of European Union (EU) leaders. - Hungarian Prime Minister Viktor Orban's ruling right-wing Fidesz party will leave the conservative European People's Party (EPP) grouping in the European Parliament on March 3, 2021, according to Hungarian media reports. "Fidesz is leaving the European People's Party group in the European Parliament today," the pro-Orban Origo.hu news-site wrote on March 3. (Photo by Riccardo PAREGGIANI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ricciardo Pareggiani

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban

szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan

– közölte bejegyzésében Orbán Viktor, majd így folytatta:

Kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is. Köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni. Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni.

Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett.

Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között.

Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat! – zárta levelét a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában