Ország-világ

2021.11.12. 11:22

Orbán Viktor: Törökország a mi védelmi gyűrűnk (videó)

Ha nincs védelmi gyűrű Európa körül, Európa össze fog roppanni – figyelmeztetett a közösségi oldalán pénteken közzétett videójában Orbán Viktor.

Ankara, 2021. november 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök kezet fog Ankarában tartott sajtótájékoztatójukon 2021. november 11-én. A miniszterelnök a Magyar-Török Felsõ Szintû Stratégiai Együttmûködési Tanács 5. ülése keretében tartózkodik Ankarában. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A Törökországban tartózkodó miniszterelnök kifejtette, ilyen védelmi gyűrű az, amit Törökország biztosít Magyarország számára azzal, hogy megállítja a migránsokat.

A magyar kormányfő videójában szólt az európai energiaválságról is. Ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy sikerült kialakítani egy olyan gázvezetékrendszert, amely délről biztosítja hazánk gázellátását.

Orbán Viktor végül köszönetet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek azért, hogy a két ország között megvalósulhatott ez az energetikai együttműködés.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök kezet fog Ankarában tartott sajtótájékoztatójukon 2021. november 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában