mérgezés a vízen

2019.07.02. 17:17

Orosz tengerészek vesztették életüket egy kigyulladt tengeralattjárón

Legalább tizennégy orosz tengerész életét vesztette július 1-jén egy tudományos-kutatási célokat szolgáló mélytengeri merülőjárművön keletkezett tűzben – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

Az RBK orosz hírportál saját forrásaira hivatkozva úgy tudja, egy ASZ-12-es Losarik típusú, nukleáris meghajtású tengeralattjáróról van szó.

Az orosz védelmi tárca ugyanakkor nem ismertette a balesetet szenvedett jármű típusát, sem meghajtásának módját, sem a legénység létszámát.

„Július 1-jén tűz ütött ki biometrikus kísérletek elvégzése közben az orosz területi vizekben egy tudományos-kutatási mélytengeri merülőjárművön, amelynek rendeltetése a tenger, illetve az óceánfenék kutatása Oroszország haditengerészeti flottája számára.

Tizennégy orosz tengerész vesztette életét az égéstermékek okozta mérgezésben”

- áll a tárca közleményében.

A minisztérium hozzátette:

a legénység önfeláldozó magatartásával sikerült eloltani a lángokat a járművön.

A jármű jelenleg az északnyugat-oroszországi Szeveromorszk haditengerészeti bázisán van. A történtek kivizsgálása a flottaparancsnokság égisze alatt zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában