észlelés

2021.02.14. 16:36

Oroszország rakétatámadást előrejelző rendszert próbált ki

A Krímbe az orosz haderő egy Voronyezs típusú lokátorállomást tervez telepíteni a Fekete- és Földközi-tenger térségének megfigyelésére.

Oroszország rakétatámadást előrejelző rendszert próbált ki sikeresen decemberben – jelentette ki Szergej Bojev, a rendszer főkonstruktőre, a Vimpel részvénytársaság vezérigazgatója vasárnap a Zvezda katonai tévécsatornának.

Bojev szerint a rendszer működését egészében, az irányító központét pedig külön is kipróbálták. Közölte, hogy a Krímbe az orosz haderő egy Voronyezs típusú lokátorállomást tervez telepíteni a Fekete- és Földközi-tenger térségének megfigyelésére.

A Zvezda szerint a rendszer tavaly több mint 90 külföldi és orosz ballisztikus és űrrakéta indítását észlelte. A rakétatámadást előrejelző orosz rendszer jelenleg négy Tundra típusú műholdból és „a rakétaveszélyes irányt” megfigyelő Voronyezs típusú állomások hálózatából áll.

Fő feladata az Oroszország és szövetségesei felé tartó rakéták mielőbbi észlelése és követése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában