augusztus 20-ára készülve

2019.08.15. 12:45

Országszerte ellenőrzi a tűzijátékokat a katasztrófavédelem

A játékok előzetes tervét, telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét és a menekülési útvonalak kijelölését is vizsgálják – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.

Veszprém, 2018. augusztus 21. Tûzijáték a veszprémi Óváros tér felett a nemzeti ünnepen, 2018. augusztus 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az augusztus 20-ai budapesti központi ünnepségen a társszervek mellett tűzoltók is biztosítják az uszályok, a Lánchíd, valamint a pesti és a budai rakpart és környékük biztonságát. A több ezer tűzijátékeszköz biztonságos felhasználását a helyszínen 55 tűzoltó felügyeli 16 járművel.

A Dunán három rohamcsónak, a Szent Flórián tűzoltóhajó és tűzoltóbúvárok állnak majd készenlétben. Mindemellett a katasztrófavédelem részt vesz a légi és vízi parádé, valamint a Szent Jobb körmenet biztosításában is.

Az OKF arra kér mindenkit, hogy

ha tüzet, nem megfelelően működő tűzijátékot vagy visszahulló pirotechnikai terméket észlel, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot vagy értesítse a helyszínen lévő tűzoltókat.

A katasztrófavédelem is képviselteti magát a központi rendezvény irányításáért felelős operatív törzsben, amely kedvezőtlen időjárás esetén le is állíttathatja a rendezvényt.

Veszély esetén az ünnepség résztvevői kövessék a hangszórón keresztül, illetve a hatóságoktól és a biztonsági személyzettől érkező utasításokat.

Borítókép: augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték Veszprémben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában