Ország-világ

2021.04.19. 18:27

Orvosi szaklap állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett (videó)

A világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.

Imre Anikó háziorvos oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját szolnoki rendelőjében 2021. április 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta:

a cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is.

Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.

Úgy fogalmazott:

azért is kell beszélni erről, mert a múlt héten néhány nap alatt az „oltásellenes baloldal” 70 cikkben támadta a kínai vakcinát, „és mind hazugság volt”.

Hozzátette: szintén hazugságokkal támadta a kínai vakcinát az „oltásellenes baloldalt” vezető Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (DK) is.

Az államtitkár azt kérte:

senki se higgyen az oltásellenes hangoknak, és fogadja el a felkínált vakcinát.

„Együtt újra sikerülni fog” – emelte ki Menczer Tamás.

Borítókép: Imre Anikó háziorvos oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját szolnoki rendelőjében 2021. április 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában