Ország-világ

2020.10.06. 22:03

Pikó András orbitálisat lódított a testületi ülésen

Félrevezette a nyilvánosságot, amikor azt állította, hogy az édesapja építőipari vállalkozó, jóllehet már évekkel ezelőtt elhunyt.

A tisztakezűséggel és átláthatósággal kampányoló Pikó András józsefvárosi polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen kijelentette: sajnálja, hogy a kormány visszavette az önkormányzati tulajdonú bérlakások rendbetételére szánt 620 millió forintos támogatást, mert apja kiváló építési szakember, és el tudná végezni a munkát – mindez az antikorrupciós stratégia napirendi vitájában hangzott el. Pikó a beszédében utalt arra, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök apjának bányái vannak, az ő apjának pedig építési vállalkozása. Mint kiderült, Pikó csak kitalálta az édesapjáról szóló sztorit, aki évekkel ezelőtt meghalt – írja a Magyar Nemzet.

Pikó András szavaival félrevezette a sajtót és mindenki mást, aki a testületi ülést megnézte, amikor halott édesapját építési vállalkozónak állította be. Pikó szavait szó szerint közölte a Magyar Nemzet.

A hangfelvétel itt meghallgatható:

[audio mp3="https://kpi.mediaworks.hu/wp-content/uploads/2020/10/hanganyag.mp3"][/audio]

Juharos Róbert, a Fidesz–KDNP képviselője emlékeztette a testületet arra, hogy harmincéves józsefvárosi politikai munkássága során a kerületben ez idáig soha nem fordult még elő a menzabotrányhoz hasonló korrupciógyanús ügy. Pikó András polgármester a válaszában azzal indokolta a közétkeztetési szolgáltató váltásáról a rendkívüli jogrend alatt egy személyben meghozott döntését, hogy ki tudja rúgni az önkormányzati megbízások közül Süllőst és Mészárost. Helyette egy külföldi érdekeltségű céget bízott meg a közétkeztetési feladatokkal úgy, hogy már a közbeszerzési kiírás előtt tudni lehetett, ki a nyertese a tendernek.

– Tudom, önöknek fontos, hogy a kenyéradó gazdájukat el kell látni – vádaskodott Pikó, aki szerint jót cselekedett azzal, hogy a szabályokat áthágva felbontotta a Klassz Menzával a szerződést. A polgármester utalt arra, hogy csak azért büntette meg az önkormányzatot hatvanmillió forintra a Közbeszerzési Hatóság, mert szerinte az kormányközeli. Majd a baloldali politikus úgy folytatta: ha nem vették volna el a bérlakások felújítására szánt 620 millió forintot az önkormányzattól, akkor tehettek volna egy próbát a kormányközeli Mészáros Lőrinc nélkül.

– Az én édesapám a legjobb építési vállalkozó, ide tudna jönni, fel tudná újítani ezeket, ezzel semmi baj nem lenne. Arra következtetek, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök édesapjának bányái vannak, és onnan hordják a követ az útépítésekre. Sajnos nem tehet róla, hogy bányái vannak, az én édesapám se tehet arról, hogy egy jó építési vállalkozó – mondta Pikó, akiről kiderült, hogy édesapja meghalt, és hogy csak kitalálta a történetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában