Egy rendőr megsérült

2018.12.27. 08:55

Pokolgép robbant Athén belvárosában

A görög főváros központjában történt csütörtöki detonációban egy rendőr megsebesült – jelentette az ERT görög televízió.

A robbanás a hajnali órákban történt, a Kolonaki téren található Areopagoszi Szent Dénes-katedrális előtt. A könnyebben megsebesült rendőrt kórházba vitték, a rendőrség terrorelhárító egysége a környéken biztonsági kordont állított fel, és vizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit.

A merénylet elkövetőjeként eddig senki nem jelentkezett, a hatóságok szélsőbaloldali vagy anarchista csoportokra gyanakodnak. Az utóbbi években ezek a csoportok több hasonló merényletet követtek el, elsősorban bankok, közintézmények és diplomáciai képviseletek ellen.

Tíz nappal ezelőtt házi készítésű pokolgép robbant fel a Szkaj médiacsoport épülete előtt, jelentős károkat okozva. Személyi sérülés akkor nem történt, a hatóságok az esetet azonban „a demokrácia elleni támadásnak” minősítették. Az akkori robbantás elkövetőjeként sem jelentkezett egy csoport sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában