vigyázzanak magukra!

2019.12.03. 23:01

Riasztást adtak ki sűrű ködre

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapest, 2017. február 3. Járókelők a ködös Budapesten, az Idősebb Antall József rakparton 2017. február 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Veszélyjelzésükben azt írták: estétől kiemelten a középső országrészben, Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, majd éjszaka az ország más részein is több helyen sűrű, zúzmarás köd képződhet. A ködből, alacsony szintű rétegfelhőzetből néhol előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. Kiemelten az északkeleti és a középső országrészben maradhatnak szerdán tartósan rosszak a látási viszonyok.

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a köd miatti figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint hajnalra általában mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok közé hűl le a levegő, de az eleinte derült, havas tájakon akár mínusz 10 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek.

Borítókép: Járókelők a ködös Budapesten, az Idősebb Antall József rakparton 2017. február 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában