Terrorizmus

2021.11.12. 12:23

Robbanás történt egy mecsetben Afganisztánban, többen megsebesültek

Robbanás történt egy mecsetben a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány Szpin Gar körzetében, és legalább 12 ember, köztük a mecset imámja is megsebesült – közölték pénteken helyi lakosok.

Egy névtelenséget kérő tálib tisztviselő megerősítette a robbanást, és azt mondta, attól tartanak, hogy vannak halálos áldozatok is, de további részletekkel nem szolgált.

Az áldozatokról szóló beszámolók eltérőek. Egy helyi lakos 12, egy másik 15 sebesültről számolt be.

A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett. Az elmúlt hetekben Afganisztánban több mecsetet ért hasonló támadás. A terrorcselekmény aláássa a hatalomba visszakerülő tálibok állítását, amely szerint a több évtizedes háború után helyreállították a biztonságot – írja a Reuters hírügynökség.

A mecsetbe, amelyben pénteken történt a robbanás, szunnita muzulmánok jártak. A tálib hatalomátvétel óta elkövetett korábbi támadások síita mecseteket értek, és az Iszlám Állam – Horaszán nevű szunnita terrorszervezet követte el őket, amely a síita muszlimokat eretneknek tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában