Járvány

2020.05.09. 09:18

Ruandában robotokat is alkalmaznak majd a kórházi gyógyításban

Az ország öt robotot vásárolt, hogy azok közvetítők legyenek az orvosok és a betegek között, és ezzel csökkenjen az egészségügyi személyzet megfertőződésének kockázata.

Ruandában külföldről vásárolt robotokat is alkalmaznak majd a koronavírus-betegség kórházi gyógyításában – jelentette be a közép-afrikai ország egészségügyi minisztere az állami rádió péntek esti hírműsorában.

Az ország öt robotot vásárolt, hogy azok közvetítők legyenek az orvosok és a betegek között, és ezzel csökkenjen az egészségügyi személyzet megfertőződésének kockázata – mondta Daniel Ngamije. A robotokat bevetik testhőmérséklet-mérésre közterületeken is, például buszmegállókban, bevásárlóközpontok bejáratánál – tette hozzá.

Az új koronavírus elleni védekezésül az elmúlt hónapokban a ruandai hatóságok egyebek között drónokat vetettek be a lakosság tájékoztatására a világjárványról.

Péntek estig 273 emberről igazolták az országban, hogy megfertőződött a vírussal, de közülük 136 már meggyógyult, és nincs halálos áldozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában