Emmi

2019.06.27. 17:20

Saját hazájukat építik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasai

Az eseményen jelenlévő mintegy száz végzős hallgatónak az államtitkár megköszönte, hogy Magyarországot választották tanulmányaik helyszínéül.

A Magyarországon elsajátított tudással saját hazájukat építik és erősítik a Stipendium Hungaricum kiválósági program külföldi ösztöndíjasai – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Pacsay-Tomassich Orsolya a végzős hallgatók búcsúztatására szervezett rendezvényen elmondta: a 2013-ban elindított program keretében 68 országból csaknem 7500 hallgató tanul magyar egyetemeken, közülük most júniusban mintegy 2500-an szereztek diplomát.

A magyar kormány által finanszírozott ösztöndíjprogram célja elsősorban az, hogy a főleg fejlődő országokból érkező diákok olyan képzést kapjanak, amellyel saját országuk fejlődését tudják segíteni.

A politikus kiemelte, hogy a visszajelzések szerint a hallgatók elégedettek voltak a programmal, megszerették Magyarországot. Ezért – folytatta – hazájukban méltón fogják tudni képviselni az itt tanultakat és a Magyarország iránti elköteleződésüket is.

Pacsay-Tomassich Orsolya beszámolt arról is, hogy partnerországok kormányai köszönetüket és elégedettségüket fejezik ki az emberi tőkébe fektető „nagylelkű, sikeres program” megvalósításáért.

Az eseményen jelenlévő mintegy száz végzős hallgatónak az államtitkár megköszönte, hogy Magyarországot választották tanulmányaik helyszínéül, és arra biztatta őket, hogy továbbra is ápoljanak élő kapcsolatot az országgal.

Pacsay-Tommasich Orsolya korábban közölte, hogy az ösztöndíjprogramban huszonnyolc magyar egyetem vesz részt. A legtöbb külföldi diák valamely mérnöki – például agrármérnöki, mérnök-informatikusi – és orvosi képzésre jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában