Ország-világ

2020.12.09. 14:36

Sajtóértesülés: megszületett a megállapodás az uniós pénzügyi csomagról

Úgy tudni, a magyar és a lengyel kormány elfogadta a német EU-elnökség ajánlatát, így kompromisszum született az EU mintegy 1800 milliárd eurós pénzügyi csomagjáról.

Poland's Prime Minister Mateusz Morawiecki (L) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrive ahead of a meeting with European Commission President in Brussels on September 24, 2020. (Photo by FRANCOIS LENOIR / POOL / AFP)

Forrás: AFP/Pool

Fotó: Francois Lenoir

A Magyar Nemzet a Bloomberg nyomán azt írja: Budapest, Varsó és Berlin bólintott rá az egyezségre, amit további 24 országnak is el kell fogadnia. Ez az uniós állam-és kormányfők eheti, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján sikerülhet.

Tegnap este Orbán Viktor Varsóban, a lengyel kormányfővel folytatott tárgyalását követően kijelentette: „Úgy gondolom, közel lehetünk a megegyezés eléréséhez, ami győzelem, jó eredmény Magyarország és Lengyelország számára, illetve nagyon jó lehet az Európai Uniónak is”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában