nem egyedi eset

2020.02.05. 13:57

Savval támadtak a rendőrökre egy Párizs melletti kapitányságon

Négy rendőrt kellett mérgezéses tünetek miatt kórházba szállítani, miután a rendőrkapitányság udvarára bedobott három palack savból egy szétdurrant egy Párizs közeli kisvárosban. Nem ez volt az első ilyen jellegű támadás a településen.

Újabb rendőrök elleni támadás történt Franciaországban, ezúttal a Párizstól mintegy 20 kilométerre lévő közel 16 000 lakosú Boissy-Saint-Léger nevű településen, Val-de-Marne megyében – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

Két ismeretlen tettes a rendőrkapitányság parkolójába dobott három palack sósavat, melyek közül az egyik szétdurrant, amint földet ért. A szúrós szag gyorsan terjedt a levegőben, az udvaron tartózkodó rendőrök megpróbáltak minél hamarabb biztonságos helyre menni, sokan közülük gyorsan felmásztak az épület tetejére, de négy rendőr így is hidrogén-klorid mérgezést szenvedett, őket azonnal kórházba szállították.

A két támadó gyalogosan menekült el a tetthelyről, őket egyelőre nem sikerült elkapni. A Le Parisien francia napilap értesülései szerint elképzelhető, hogy a támadás összefüggésbe hozható egy aznap délután történt letartóztatással, mely során egy rendőröket szidalmazó nőt beszállítottak a megtámadott rendőrkapitányságra.

Ám a rendőrök számára ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások, kicsivel később, az este folyamán ugyanis gumilövedéket kellett használniuk egy robogó vezetőjével szemben, aki járművével megpróbálta elsodorni a járőröket.

Boissy-Saint-Léger-n az utóbbi időkben egyre több támadás érte a rendőröket, tavaly májusban ugyanitt kábítószer-kereskedők letartóztatása miatti bosszúként két egymást követő éjjel savval támadtak a rendőrökre, akkor ketten sérültek meg. Decemberben megdobálták a kapitányság épületét, néhány hete pedig rendőr-ellenes feliratokat firkáltak a település egyik épületének a falára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában