Hegyi-Karabah

2020.10.20. 11:06

Segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet a menekülő civileknek

Tízmillió forint értékben nyújt segítséget az örmény–azeri fegyveres konfliktus elől menekülő civileknek az Ökumenikus Segélyszervezet a Hungary Helps program támogatásával.

A szervezet kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Hegyi-Karabah hovatartozása miatti örmény–azeri konfliktus eszkalálódott, mindkét kormány szükségállapotot hirdetett, a határháborúvá váló, emberéleteket követelő konfliktus pedig a tűzszünet ellenére jelenleg is tart. Emiatt Hegyi-Karabah népességének fele, mintegy 75 ezer ember menekült el korábbi lakhelyéről, többségük örmény befogadó családoknál keres menedéket, sok gyermekes család viszont még mindig nem tudott elmenekülni a válságövezetből, és továbbra is pincékben kell menedéket találnia.

A szervezet a helyszínen gyorssegély formájában támogatja a fegyveres összecsapások miatt otthonukat elhagyni kényszerülő örményeket: a segélyezés első szakaszában három településén hajtott végre segélyakciót, amely során 27 menekült családot látott el alapvető élelmiszereket és higiéniai eszközöket tartalmazó csomagokkal, a napokban pedig 330 Hegyi-Karabahból elmenekült örmény család támogatását biztosítja – írták.

Hozzátették: a segélyszervezet a program első szakaszát a Hungary Helps Ügynökség által biztosított 10 millió forintos forrásból valósítja meg.

Az örményországi humanitárius munkát bárki támogathatja adomány formájában a www.segelyszervezet.hu/adomanyozas oldalon keresztül, az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán pedig a közleményben „Örményország” megjelöléssel lehet pénzadományokat felajánlani – jelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában