elemzés

2021.07.14. 10:18

Századvég: már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal

Karácsony Gergely ellenzéki politikus legújabb ötlete alapján „gyakorlatilag” már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal, ha hatalomra kerülne – mondta Palóc André, a Századvég munkatársa szerdán az M1-en.

A műsorban elhangzott, hogy a Századvég legfrissebb elemzése szerint „a Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc által fémjelzett baloldal” olyan adóemelési tervekkel állt elő, amelyek megakasztanák a polgári kormány elmúlt tizenegy évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját. Palóc André azt mondta:

a Gyurcsány-korszakot a többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte. Az elmúlt tizenegy évben a baloldal folyamatosan kritizálta a kormány adócsökkentési és családtámogatási politikáját és annak sikerességét is megkérdőjelezte

- tette hozzá.

Közölte: míg a személyijövedelemadó-befizetések összege 2010-ben 1600 milliárd forint volt, mostanra ez már több mint 2700 milliárd forint. Bár kevesebb adót kell befizetni, a foglalkoztatás bővülése miatt ezt többen teszik – jelezte.

Palóc André kijelentette: a baloldal által szorgalmazott többkulcsos adó bevezetése veszélybe sodorná a többi között a gazdaság fehérítését célzó törekvéseket és minden adózót kedvezőtlenül érintene, mivel ha az állam kevesebb pénzt hagyna az embereknél, csökkenne a fogyasztás, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne.

Címkék#Századvég

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában