oltásvita

2021.03.04. 14:34

Szerződést bontott a főorvos a kübekházi önkormányzattal

Azonnali hatállyal felbontotta Kübekháza önkormányzatával kötött foglalkozás- egészségügyi szerződését Balla Beáta főorvos, és nem is újítja meg, amíg Molnár Róbert a település polgármestere. A doktornő azon háborodott fel, hogy Molnár Róbert szerinte gyakorlatilag megpróbált beleszólni abba, hogy hogyan oltsanak Kübekházán.

Máshol, például Szatymazon viszont örömmel fogadják az orosz vakcinát is, amivel folyamatosan oltanak – írja a delmagyar.hu.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere még február végén írt levelet a település háziorvosának az oltásokkal kapcsolatban. Szerinte a kínai vakcina potenciális veszélyeket rejthet magában. A levélre Bayer Zsolt publicista hívta fel a figyelmet hivatalos közösségi oldalán.

„Kértem háziorvosunkat, hogy a kínai vakcinával való oltás során kellő óvatossággal járjon el, ne engedjen a nyomásnak” – írta akkor a közösségi oldalán. Azaz

Molnár Róbert tulajdonképpen megpróbált beavatkozni abba, hogy miként oltsanak Kübekházán a koronavírus-járvány harmadik hullámában.

Akkor egyébként a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján több, korábban már koronavírus-fertőzésen átesett orvos, valamint az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát.

Molnár Róbert levelére most kemény hangon reagált Balla Beáta főorvos. Ő az, akinek foglalkozás-egészségügyi szerződése volt Kübekháza önkormányzatával. Ezt a doktornő azonnali hatállyal felbontotta, és addig nem is köti újra, amíg Molnár Róbert a polgármester.

Azt írta, hogy hiába a sokéves munkakapcsolatuk, a történtek mellett nem tud elmenni szótlanul. Szerinte

a polgármester politikai indíttatásból, a magyar kormány iránti gyűlöletétől és harcostársainak indulatától vezérelve, azt a közösséget veszélyezteti, amely megválasztotta.

„Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járvány­ügyi feladatokat. Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni.

Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzel a járvány­ügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen. Ezt teszi a magyar kormány ellenzéke, és ilyen alapon ön is, mert elvesztette józan eszét, és a márkizajokkal bandázik” – fogalmazott levelében Balla Beáta.

A szatymazi II-es körzet háziorvosa pedig azt írta az oltásokról. „Örömmel és nagyon elfáradva szeretném Önöket tájékoztatni, hogy az elmúlt két napban 73 betegünket részesítettük Sinopharm védőoltásban rendelőnkben, húsz betegünknek megszerveztük oltóponton a védőoltását” – írta Lengyel Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában