Ország-világ

2021.09.16. 16:21

Szijjártó: a svéd miniszterelnök hazudott a magyarországi helyzetről

A svéd miniszterelnök hazudott a magyarországi helyzetről – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Huntsman Corporation Hungary Zrt. beruházásbejelentõ sajtótájékoztóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. augusztus 31-én. A Huntsman több mint 16 milliárd forintos projektje, amelyet a magyar kormány nagyjából 1,1 milliárd forinttal támogat, a tervek szerint 2023 közepére zárul le. Ennek nyomán a cég a meglévõ 131 alkalmazottjának megtartása mellett tizenkét munkatárssal bõvíti létszámát.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

„a bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és – nem először – gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben” a magyarországi és a lengyelországi „viszonyokról”.

„Persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell” a miniszterelnöki székből, hiszen az irányítás jól láthatóan „kicsúszott a kezéből” – vélekedett a magyar miniszter.

„Közbiztonságról már rég nem beszélhetünk Svédországban, az egekben vannak a bűnözési mutatók, 366 lövöldözés történt, a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma folyamatosan nő, legutóbb pedig már a szabadban játszó kisgyerekeket is meglőttek egy bandaháború során”

– írta, hozzátéve: a zsidó közösség elleni uszítások komoly következmények nélkül maradnak, migránsok még egy zsinagógát is felgyújtottak Göteborgban.

„Az LMBTQ-propagandisták szabadon járkálnak az óvodákba és az iskolákba, miközben az elmúlt években 15-szörösére nőtt a nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma. Az sem válik a svéd jogállamiság dicséretére, hogy a bíróság nemrégiben enyhítette egy migránsokat megerőszakoló LMBTQ-aktivista férfi büntetését”

– sorolta a magyar miniszter.

„Értjük tehát a svéd miniszterelnök frusztráltságát mindezek miatt, de ha többet foglalkozott volna a saját országa kormányzásával, mint a mi kioktatásunkkal, akkor lehet, hogy nem bukott volna meg” – írta Szijjártó Péter.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában