Ország-világ

2021.07.30. 14:43

Szijjártó: hazatérhetett az utolsó magyar a müncheni Eb meccsről (videó)

Pénteken szabadlábra került és elhagyhatta Németországot az a magyar futballszurkoló, akit öt héttel ezelőtt, a német-magyar Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés után tartóztattak le Münchenben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban felidézte: több mint egy hónapja „emlékezetes és ominózus” mérkőzésen a magyar válogatott bravúros teljesítménnyel döntetlent játszott Németországgal.

– Nekünk az elmúlt öt hétben is volt még munkánk bőven a következményekkel – hangoztatta a magyar diplomácia vezetője, akinek a megfogalmazása szerint

több magyar állampolgár is a német rendvédelmi szervek „idézőjeles vendégszeretetét élvezhette” a mérkőzés után.

– Egy magyar állampolgárt le is tartóztattak – emlékeztetett Szijjártó Péter, aki jó hírnek nevezte, hogy pénteken ez a szurkoló is szabadlábra került, elhagyhatta Németországot, „és hazajöhet, hogy ügyének további folytatását már itthonról követhesse figyelemmel”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában