Járvány

2021.01.21. 20:13

Szijjártó Péter elindult Moszkvába, az orosz vakcináról is tárgyal (videó)

A külügyminiszter elindult Oroszországba, ahol az orosz vakcináról és Magyarország hosszú távú gázellátásáról folytat tárgyalásokat.

„Fontos nap lesz a holnapi, hiszen Magyarország szempontjából rendkívül jelentős kérdésekben fogunk tárgyalni, és remélhetőleg valamifajta megállapodásokat is elérni. Természetesen fogok találkozni Szergej Lavrov kollegámmal, de a legfontosabb találkozó talán a reggeli lesz, amikor Mihail Muraskoval fogok tárgyalni, ő Oroszország egészségügyi minisztere.

Remélem, hogy közelebb kerülünk a megállapodáshoz abban a tekintetben, hogy Magyarországra biztonságos és hatásos oltóanyag érkezzen Oroszországból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Hozzátette, hogy az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel is találkozni fog. ”Vele pedig azt kell megbeszélnem, hogy hogyan kötünk újabb megállapodást Magyarországra irányuló gázszállításokra, hiszen a hosszú távú gázvásárlási megállapodásunk lejár, Magyarország energiabiztonsága szempontjából ez egy kiemelt jelentőségű kérdés„ – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában