Járvány

2020.03.25. 09:06

Tábori kórházat állítottak fel Budapesten (videó)

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel telepítette a Role -1 típusú tábori sátorrendszert a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya, kiegészülve debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal.

Egy nap alatt állítottak fel tábori kórházat, sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán – írta a honvedelem.hu.

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában beszélt arról, hogy

a katonák a kórház udvarán segítettek egy egészségügyi létesítményt felépíteni.

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel hétfőn és kedden a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal kiegészülve – a kórház megsegítése céljából – telepítette a Role-1 típusú tábori sátorrendszert.

Kopcsó István, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke hangsúlyozta, hogy

olyan modern sátorrendszert állítottak fel, amely rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva.

Kiemelte, hogy a járvány jelenlegi fázisában

a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására.

Lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

A telepített sátorrendszer ellenáll akár óránkénti száz kilométeres erősségű szélnek is, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembe helyezése után tíz perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket.

„A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a járványügyi feladatrendszerből” – fogalmaztak a honvedelem.hu cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában