TikTok

2021.08.09. 20:27

Tárgynak képzeli magát egy önjelölt „genderprofesszor”

Két újabb ultraprogresszív TikTok-videóból megtudhatjuk, hogy vannak, akik azt szeretnénk, hogy tárgyként hivatkozzanak rájuk, másoknak pedig előzetes bejelentés nélkül változik meg a neme.

Az első videóban egy magát nemváltóként megjelölő ember magyarázza el, hogy milyen genderfluidnak lenni – írja a V4NA hírügynökség. A felvételen a lány kifejti, hogy a neme gyakran előzetes bejelentés nélkül változik meg.

Her gender changes throughout the day, without notice 😂 pic.twitter.com/ooN8r21Js4

A genderfluid nemi identitás azt jelenti, hogy az adott emberek bármikor, bármilyen neműnek azonosíthatják magukat, és a nemük a körülményektől függően változik, akár órák alatt. Egyeseknél viszont a nem változása periodikus, ütemszerűen történik. A genderfluidot önmagában is nemi identitásként kell kezelni, emellett felhasználható a nemváltó emberek leírására is. Számos szinonimája van ennek a nemiségnek, többek között a nembináris, a transznemű vagy a multigender.

Egy másik TikTok-videóban egy magát szintén genderfluidként azonosító ember azt magyarázza, hogy ő az angol “it” (“ az”) névmást preferálja, amivel tárgyakra szoktak hivatkozni, mivel ezzel tudja magát legkönnyebben definiálni. A videó során többször megemlíti a készítő a nemi eufória kifejezést, amivel egy vágyat próbál leírni, ami arra ösztönzi, hogy minél inkább hasonlítson az általa preferált nemre.

“I wanna be perceived of more as a thing than a person” 🤡🌎 pic.twitter.com/LgamAlB2eS

Egy, a nemek meghatározására szakosodott honlap szerint a nemi eufória egy olyan pszichológiai állapot, amikor az egyén a valódi identitására gondol, és közben erős vágyat érez arra, hogy a preferenciái szerint változtassa meg magát, esetleg a névmását.

Címkék#gender#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában