Ország-világ

2021.04.20. 20:09

Titkolja a szocialista képviselő, hogy milyen oltást kapott

Az MSZP-s Szakács László nem árulta el a Bama.hu megkeresésére, hogy milyen oltást kapott, mondván: nem akar senkit befolyásolni, hiszen a háziorvosok véleménye a mérvadó. A szocialista politikus nemrég még másképpen vélekedett a kérdésben, ugyanis korábban aláírta a kínai vakcinát ellenző közös baloldali határozati javaslatot.

– Több nyilatkozatomban is megjelent, hogy regisztráltam, behívtak oltásra, amelyet elfogadtam. Azzal nem szeretném senkinek a döntését befolyásolni, hogy melyik vakcinát kaptam, hiszen ebben a háziorvos véleménye a mérvadó – nyilatkozta Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő a Bama.hu kérdésére – írja a Magyar Nemzet.

Mesterházy Attila egykori kabinetfőnöke hozzátette: – A magam részéről, ahogyan eddig is, most is, azt javaslom mindenkinek, és kérem mindenkitől: oltassa be magát és regisztráljon – hiszen ez az oltás felvételének a követelménye –, és azt az oltást fogadja el, amelyiket a háziorvosa javasol neki.

Ismeretes, hogy Szakács is aláírta azt a januári közös baloldali határozati javaslatot, amelyben bizottsági vizsgálat alá akarták vetni, és megtiltották volna a kínai vakcina alkalmazását Magyarországon.

A Magyar Nemzet korábban elsőként írta meg: Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője is hasonló pálfordulást mutatott be.

A baloldali politikus januárban még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert támadta, mondván: „… Putyin megrendelésére az orosz vakcináról szóló propagandával etette a magyarokat…”, később viszont magának beadatta a Szputnyik vakcinát.

Egy másik pécsi politikus, Mellár Tamás is aláírója volt a határozati javaslatnak, később mégis élt a lehetőséggel és beoltatta magát az orosz vakcinával. Ekkor a szintén a Párbeszéd frakciójában ülő országgyűlési képviselője kijelentette: újra aláírná a kínai vakcinát ellenző határozati javaslatot.

A Magyar Nemzet pár hete sorozatot indított, hogy bemutassa, hogyan mondtak önmaguknak ellent a baloldali politikusok, gyakorlatilag az egész pandémiás időszak alatt, főként a keleti vakcinákról szóló tárgyalások óta. Azóta bebizonyosodott, hogy Magyarország jó megoldásokat választott, és időben cselekedett, emiatt állunk második helyen az uniós országok között az átoltottság tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában