Komoly fogás

2018.08.14. 06:05

Tizenkét kilónyi drogot találtak egy autóban elrejtve Röszkénél

A kábítószert keresőkutya fedezte fel.

Tizenkét kilónyi kábítószert akart Magyarországra csempészni személygépkocsijában egy bosznia-hercegovinai és koszovói kettős állampolgár – tette közzé a rendőrség a police.hu oldalon kedd reggel.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a 37 éves férfi ellen, aki szombaton késő este jelentkezett belépésre a szerb-magyar határon, a röszkei autópálya-határátkelőn.

Az útlevél-ellenőrzés után a Csongrád megyei főkapitányság határrendésze az autót alapos ellenőrzésre küldte, és kiderült, hogy az alvázát átalakították, a drogkereső kutya pedig találatot jelzett.

Az autó padlólemeze alá rejtve végül 36 csomagban 11 855 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A helyszíni gyorsteszt és az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, a feketepiaci értéke pedig több mint 23 millió forint.

Az NNI munkatársai az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában