elsőfokú ítélet

2017.11.30. 20:02

Tizennégy év fegyházra ítéltek egy kislányát megerőszakoló apát

Tizennégy év fegyházra ítélte a saját kislányát rendszeresen megerőszakoló apát a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A 13 és fél éves kislánynak gyermeke született az apjától.

A Pest megyében élő szülőknek két közös gyermekük volt. Az 1995-ben született nagyobbik gyerek egy külön házrészben lakott, az anya pedig este járt dolgozni. Az apa ezt kihasználva a 2000-ben született kisebbik gyermekének 2014-től rendszeresen gyógyszert adott, ha ellenkezett, kényszerítette a tabletták bevételére, és amikor elaludt, vagy elájult, közösült magatehetetlen, védekezésre képtelen kislányával. Emiatt 2014 decemberében a 13 és fél éves sértettnek gyermeke született a saját apjától.

A kislány terhességét osztályfőnöke vette észre az iskolában akkor, amikor már nem lehetett azt megszakítani. Miután kiderült a terhesség, az apa arra vette rá a sértettet, hogy tegyen feljelentést egy ismeretlen ellen, később pedig módosítsa a vallomását úgy, hogy a szexuális kapcsolat közös beleegyezéssel jött létre. A kislány ezért tett a nyomozás kezdetén hamis tanúvallomást.

Az anya, a büntetőper másodrendű vádlottja, amikor értesült kislánya terhességéről, számon kérte élettársán, hogy lehet-e ő a születendő gyermek apja, ám ezt végül nem tisztázta.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletével az apát hozzátartozója, nevelése, felügyelete és gondozása alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 14 év fegyházra, az anyát pedig kiskorú veszélyeztetése miatt három és fél év börtönre ítélte. Továbbá a bíróság megszüntette mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát és meghosszabbította előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában