Jogvédelem

2019.10.17. 09:20

Tízéves az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referensi hálózata

Az emberi méltóság mindenkit megillet – hangsúlyozza az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) közleménye annak apropóján, hogy immár tíz esztendeje működteti megyei referensi hálózatát.

Az EBH független, autonóm államigazgatási szervként 2009 szeptembere óta működteti a megyei egyenlőbánásmód-referensek országos hálózatát a diszkrimináció megelőzése és a hatósági eljárás elősegítése érdekében – írja a közlemény.

A referensek minden héten előre meghirdetett időpontokban a megyeszékhelyek jól megközelíthető, akadálymentes intézményeiben és civil szervezeteknél, havonta egyszer pedig a megyeszékhelytől eltérő településen tartanak ügyfélfogadást. Ilyenkor tájékoztatják a hozzájuk fordulókat az egyenlő bánásmód kötelezettségéről, valamint a diszkriminációhoz kapcsolódó kérelmek elkészítésében, a hatósági eljárás kezdeményezésében is segítik őket.

Önt is hátrányos megkülönböztetés érte?

A diszkriminációval szemben garantált jogainkat az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt érvényesíthetjük. Az eljárás kezdeményezését a megyékben elérhető egyenlőbánásmód-referensi hálózat támogatja. Diszkrimináció esetén személyesen, írásban vagy elektronikus úton nyújthatunk be kérelmet. A megyei referensek ügyfélfogadási rendjét a hatóság honlapján, ide kattintva érheti el.

Mint írják, az elmúlt tíz évben több mint tizennyolcezer ügyfél kereste fel a megyei referensi hálózatot, és közel ezer panaszos kezdeményezett eljárást az egyenlőbánásmód-referensek közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában