eltűntek is vannak

2019.12.13. 06:24

Több holttestet sikerült kihozni az új-zélandi Fehér-szigetről

A földi maradványokat az új-zélandi haditengerészet Wellington nevű hajójára szállították.

Fehér-sziget, 2019. december 9. A Michael Schade által közreadott képen kirándulók hajóról fényképezik az új-zélandi Fehér-sziget váratlanul kitört tűzhányóját 2019. december 9-én. A Whakaariként is ismert lakatlan szigeten legkevesebb öten életüket vesztették, és sokan eltűntek. MTI/EPA/Michael Shade

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Michael Shade

Hat holttestet sikerült kihozni az új-zélandi Fehér-szigetről, ahol a héten váratlanul kitört egy tűzhányó – tudatta az új-zélandi rendőrség pénteken.

A földi maradványokat az új-zélandi haditengerészet Wellington nevű hajójára szállították, amely az Északi-sziget keleti partján fekvő Waikanae közelében hajózik a tengeren.

A Fehér-szigeten hétfőn tört ki a tűzhányó, amikor több tucat turista volt ott. Nyolc ember halálát már korábban megerősítették, két embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, és úgy vélik, nincsenek életben, több tucatnyian pedig megsérültek a vulkánkitörés miatt.

Az új-zélandi földtani megfigyelő rendszert működtető szakértők szerint a tűzhányó jelenleg is veszélyt jelent.

Borítókép: Kirándulók hajóról fényképezik az új-zélandi Fehér-sziget váratlanul kitört tűzhányóját 2019. december 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában