Diplomácia

2021.05.11. 20:13

Több megállapodást írt alá Magyarország és Kolumbia külügyminisztere

A felsőoktatási együttműködésről, az ösztöndíjprogram folytatásáról és a diplomáciai akadémiák közötti kapcsolat felvételéről írt alá megállapodásokat a magyar és a kolumbiai külügyminiszter kedden.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány miatt a dokumentumokat „több ezer kilométer távolságból” írták alá.

Ismertette, a magyarországi egyetemeken évente 40 ösztöndíjat biztosítanak kolumbiai hallgatóknak. Az érdeklődés mértékét jól jelzi, hogy 250 kolumbiai hallgató pályázott ezekre az ösztöndíjakra – jegyezte meg.

A magyar külügyminiszter kiemelte: az együttműködés Kolumbiával a déli nyitás politika fontos eleme. Magyarország egészségügyi eszközök küldésével hozzájárult a Venezuelából elmenekültek kolumbiaiak ellátásához.

 

Magyar cégek a közelmúltban beléptek a latin-amerikai ország gyógyszeripari és mezőgazdasági piacára. A két ország közösen dolgozik tovább a Vallásszabadság Nemzetközi Szövetségében a keresztények és más felekezetek üldöztetésének visszaszorításáért – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában