Özönvíz

2019.06.23. 19:36

Több megyében is településeket öntött el a víz (videó)

Az intenzív esőzés következtében több megyében is településeket öntött el a víz – hangzott el az M1 csatorna vasárnap esti Híradójában.

Nagykanizsa, 2019. június 23. Autó Nagykanizsán, a felhõszakadás után vízzel elárasztott Arany János és a Május 1. utca keresztezõdésében 2019. június 23-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A hírműsor beszámolója szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt olyan település, Borsodbóta, amelyet meg sem lehetett közelíteni.

Heves és Baranya megyében a legnagyobb a kár. A Heves megyei Egerszóláton udvarokba, pincékbe, házakba is betört a víz, több családnak el kellett hagynia otthonát. A Baranya megyei Kátolyon több tízmillió forint a kár, vannak házak, amelyek lakhatatlanná váltak.

Fejős Ádám meteorológus a Híradóban azt mondta: Tatán 24 óra alatt 73 milliméter eső esett, a havi átlag fele. Kiemelte azt is, hogy többfelé is mértek jelentős mennyiségű csapadékot, például Solton és Erdőteleken 66 milliméter, míg Szentkirályszabadján 64 milliméter eső esett egy nap alatt.

A meteorológus hozzátette: lassan mérséklődik a csapadék intenzitása. A következő 3-4 napban szárazabb idő várható.

Egerszólát vízben áll

A teljes települést elöntötte a vasárnapi árvíz – írja a heol.hu az egerszóláti helyzetről. A hevesi hírportál közzétett egy drónvideót is, amelyen jól látható, milyen mértékű károkat okozott a vasárnapi heves esőzés.

Borítókép: Autó Nagykanizsán, a felhőszakadás után vízzel elárasztott Arany János és Május 1. utca kereszteződésében 2019. június 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában