Szabadulás

2018.09.11. 06:04

Több mint száz fogoly szökött meg egy börtönből Brazíliában

Legkevesebb 105 fogoly szökött meg egy börtönből Észak-Brazíliában hétfőn, miután ismeretlen támadók berobbantották a büntetés-végrehajtási intézmény főbejáratát – közölték helyi tisztviselők.

Az akciófilmbe illő szöktetés Paraiba állam székhelyén, Joao Pessoában volt. A helyi biztonsági erők közölték: mintegy 20 fegyveres érkezett a börtönhöz négy gépjárművel, majd tüzet nyitottak a létesítmény őrtornyaira. Eközben robbanószereket helyeztek el az 5 méter magas főbejáratnál, a támadók egy másik alakulata pedig eltorlaszolta a börtönhöz vezető utat.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy az akció célja négy, a múlt hónapban letartóztatott fogoly kiszabadítása volt, akik gépjárművek, széfek és bankautomaták feltörésére szakosodtak.

A lövöldözésben egy rendőrtiszt megsebesült, fején találta egy lövedék. A hatóságok tudatták azt is, hogy 33 szökött foglyot már elfogtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában