Közel-Kelet

2019.08.29. 07:34

Többen életüket vesztették egy szíriai település bombázásában

Legalább tizenöt ember, köztük négy gyerek vesztette életét szerdán este a részben szíriai lázadók uralta északnyugati Idlíb tartomány Maarrat-en-Numán nevű településének bombázásában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai polgárháború eseményeit kiterjedt aktivistahálózat útján nyomon követő szervezet szerint a szíriai légierő mért csapást a településre. A bombázásban harmincan megsebesültek, sokan közülük súlyosan – tette hozzá az OSDH.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok az idén április végén offenzívát indítottak Hama és Idlíb tartományban. Az OSDH legfrissebb összesítése szerint azóta legkevesebb 1030 civil, köztük 256 gyermek vesztette életét a légicsapásokban és földi harcokban. Mintegy 440 ezer ember menekült el az ENSZ szerint, amely humanitárius katasztrófától tart.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában