Terrorizmus

2020.12.18. 19:34

Többen meghaltak egy robbantásos merényletben Szomáliában

Legalább tizenkét ember vesztette életét pénteken egy öngyilkos merényletben a szomáliai Galkayo városában – közölte a helyi rendőrség.

Sajtóértesülések szerint a halottak között három magas rangú katonatiszt is van.

A robbantásban számos ember megsebesült.

A pokolgépes merénylet egy stadion bejáratánál történt, ahol nagyobb tömeg várta Mohamed Huszein Roble miniszterelnök érkezését.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szunnita terrorszervezet jelentkezett. A szélsőségesek állítása szerint a célpont maga a kormányfő volt, és a támadás húsz ember életét követelte.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, valamint megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, s radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám jogrendet) vezessen be Szomáliában. A dél- és közép-szomáliai területeket ellenőrző dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre támadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában