tragédia

2019.11.07. 14:13

Többtucatnyian meghaltak a kenyai áradásokban

Legalább 48 ember halálát okozták az elmúlt hetek súlyos áradásai Kenya északi részén, a heves esőzések összesen csaknem 144 ezer embert érintettek – közölte szerdán az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA).

Az áradások és a földcsuszamlások az ország 25 megyéjében okoztak súlyos károkat. A kenyai katasztrófavédelem azt közölte, hogy csaknem 17 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Az áradások elérték a Szomáliával határos Dabaab menekülttábort is, a világ legnagyobb menekültközpontját, ahol jelenleg csaknem 200 ezer ember él.

Az OCHA szerint az idei esős évszak összesen 2 és fél millió embert érint Afrika keleti részén. A szomszédos Szomáliában október elejétől 17-en haltak meg, és körülbelül 370 ezren váltak földönfutóvá az áradások miatt.

Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás egyre több hasonló, szélsőséges meteorológiai jelenséget okozhat, egyúttal hozzátették, hogy az éghajlatváltozásban leginkább érintett tíz ország közül hét – Sierra Leone, Dél-Szudán, Nigéria, Csád, Etiópia, a Közép-afrikai Köztársaság és Eritrea – Afrikában található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában