Trianon 100

2020.06.04. 15:00

Trianon-fájó versenynek minősítette a nemzeti összetartozás napját a momentumos

Magyarkodó póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte a nemrég még lámpavassal fenyegetőző momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a június 4-én a trianoni-i békediktátumra emlékezőket. A józsefvárosi önkormányzati képviselő azt is megemlítette „ünnepi” Facebook-posztjában, hogy a Momentum elnöki szintű találkozót szervez a román partnerpárttal, az USR-rel, amelyről tudni, hogy tagjaik között számos magyarellenes román nacionalista bújik meg.

„Évente június 4-én tetőzik a magyarkodó pózverseny, ahol egyes, magukat jobboldalinak mondó politikai szereplők azon küzdenek egymással, hogy ki tud hivalkodóbban sajnálkozni az idén 100 éves tragédia fölött. Ezért kifejezetten utálom az emléknaposdit, aztán majd lehet, hogy megszeretem, ha nem a pózolásról szól, meg a múlt rózsaszínre színezéséről, hanem a magyar jelenről és jövőről” – írta a nemzeti összetartozás napján " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-bejegyzésében az a Szarvas Koppány Bendegúz, aki a fideszesekről két hónapja még azt mondta: mindent megtesznek a fiúk a lámpavasért.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az egykori Gyurcsány-párti momentumos azt írta: azon dolgozik a Momentum Mozgalom, hogy elnöki szintű találkozó jöjjön létre a román partnerpárttal, az USR-rel. Azzal a romániai párttal, amelynek soraiban számos magyarellenes nacionalista található.

– Vagyis a Momentum igazán kiáll az országhatáron túli magyarok mellett, a lényegi különbség, hogy azt gondoljuk, hogy ezt nem asztalcsapkodással és látványos hisztivel kell elérni, hanem például azzal, hogy leülünk a szövetséges pártvezetővel, és kérdőre vonjuk, hogy „kedves kolléga, ez mégis mi a f…ranc volt?!”. Aztán a következő lépéseket a reakcióhoz igazítjuk. Az önfeladás és a hiszti között ez egy igazi arany középút, Szlovákiában már bejött, felkészül Románia. És egész addig küzdünk tovább, amíg el nem érjük, hogy egész Európában, mindenhol, mindenestől jó legyen magyarnak lenni – fakadt ki Szarvas, majd azzal zárta ünnepi írását: „nekem erről szól június 4., nem pedig a Trianon-fájó versenyről.”

Mint ismert, nemrégiben akasztással fenyegetőzött a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. A józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait. A józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, ehhez csatlakozott a helyi civil szervezet is, a képviselő nem kívánt lemondani tisztségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában